Naujienos

2021.07.09

Stebina ne tik išskirtinės kokybės daržovių gausa, bet ir mažiausieji augintojų pagalbininkai: nustebsite, kas jie tokie!

Tvibiuose, Šiaulių raj., nuo 2003-iųjų metų ūkininkaujantis Antanas Baliutavičius vos tik sulaukęs saulėtos dienos su pažangios technikos pagalba pavasarį kibo į bulvių, kopūstų ir morkų sodinimo darbus. Šiame nacionalinės kokybės produkcijos sertifikuotame ūkyje taip pat auginami burokėliai, agurkai, moliūgai, cukinijos, įvairiausių rūšių salotos, špinatai ir kitos daržovės. Čia auginamoms daržovėms taikoma sėjomaina, kad nenualinti žemės, auginamos žaliosios trąšos, kurios prieš sodinant daržoves yra apariamos, atliekami dirvos tyrimai, kad būtų nustatoma ko žemei trūksta ir ko įdėti, kad užaugusi daržovė būtų tikrai naudinga žmogaus organizmui, o ūkininko šiltnamyje neapseinama be mažiausiųjų šio ūkio pagalbininkų – Kalifornijos sliekų atliekamo darbo.

Daugiau naujienų

Paprastai apie vitaminus: kokiuose maisto produktuose jų slepiasi daugiausiai?

Lietuvių kalbos abėcėlę turbūt kiekvienas iš jūsų pažįstate, bet ar žinote, jog maisto produktai irgi turi savo raideles – vitaminų pavadinimus. O kiek ir kokių jų yra - dabar jums ir papasakosime.Kad...

Mokomės pažinti maisto produktus

Vaikystė – tai laikotarpis, kai formuojasi sveikos gyvensenos bei mitybos įpročiai. Šiuo laikotarpiu labai svarbu, kad vaikai gautų teisingą informaciją apie sveiką mitybą, išmoktų tinkamai...

Ekologiški maisto produktai: nedėkim lygybės ženklo tarp gražaus ir ekologiško

Mmm koks viliojančiai blizgantis, lygios formos, šviežiai atrodantis, raudonskruostis obuoliukas guli parduotuvės lentynoje.. Taip ir norisi pirkti tokį gražų vaisių. Bet ar jis ekologiškas? Kas yra...