Naujienos

2023.02.27

Žiemos olimpinė sporto šventė "Ledo šalis"

Šiaulių r. Kairių lopšelis-darželis „Spindulėlis“ dalyvauja Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programoje, kurios tikslas – ugdyti vaikų supratimą apie pieno ir pieno produktų, vaisių vartojimo teigiamą poveikį sveikatai, bei didinti vaikų fizinį aktyvumą.

Šiaulių r. Kairių lopšelyje-darželyje „Spindulėlis“ sporto šventės įvairiais metų laikais jau tapo tradicija. Todėl  šiais metais, snieguotą sausio 25 d., surengėme žiemos olimpinę sporto šventę „Ledo šalis“, kurios tikslas – ugdyti vaikų fizinio raštingumo pradmenis, formuojančius tinkamą požiūrį į fizinį aktyvumą ir jo realizavimą kasdieninėje veikloje, diegti olimpizmo idealus, kultūrą, supažindinant su žiemos sporto šakomis.

Šventės metu, personažai Elza, Ana ir Olofas, pakvietė vaikus aktyviai leisti laiką lauke. Įžiebę olimpinių žaidynių ugnį, iškėlę olimpinę vėliavą, atlikę smagią Olofo mankštą, išsiskirstėme į olimpinius sektorius: biatloną, ledo ritulį, akmenslydį, slidinėjimą. Ledu pasidengusioje aikštelėje Elza, su vaikais žaidė ledo ritulį, grupių komandos išbandė netradicinį biatloną: slidinėjo ir „šaudė“ (mėtė) morkas į taikinį (Olofo burną).

Padrąsinti, įkvėpti teigiamų emocijų, džiaugsmingai skubėjome įveikti komandinės olimpinės sporto šakos – akmenslydžio. Sveikai įraudusiais skruostais sporto kelionę tęsėme poilsinėje slidinėjimo rungtyje – slidinėjimas kartoninėmis dėžėmis.

Šventės pabaigoje mažuosius sportininkus Elza vaišino gardžiomis morkytėmis.

Tokios šventės – tai pats nuostabiausias laikas kolegialiai bendrauti ir bendradarbiauti, skleidžiant olimpizmo idealus, sveikatinantis ir sportuojant.

Parengė: Vanda Juozapaitienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 

Norime pasidžiaugti, kad VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros administruojamoje "Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programoje" dalyvauja tiek daug pradinio ugdymo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų bei darželių ir kviečiame aktyviai dalintis savo patirtimis su mūsų Agentūros darbuotojais. Mes mielai pristatysime Jūsų projektus savo internetinėje svetainėje ir Facebook paskyroje. Informaciją bei nuotraukas siųskite interneto svetainėje www.pienasvaisiai.lt nurodytais kontaktais.

 

Daugiau naujienų

Edukaciniai animaciniai filmukai

Smagūs animuoti filmukai "Mažiau- tvariau! Arčiau-sveikiau!" suteiks vaikams naudingos informacijos, kaip paprasti kasdieniniai pasirinkimai gali padėti rūpintis savo sveikata ir aplinka.Animuoti filmukai suteiks ne...

Sveikatos valandėlė apie mitybą

Sveika mityba – vienas svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių. Tai įvairus ir tinkamai parinktas maistas, aprūpinantis organizmą būtinu angliavandenių, riebalų, baltymų, vitaminų ir mineralų kiekiu....

„Žiemos sporto šventė. Olimpizmas 2023“

Ar yra kada tekę vidury mieto sutikti kiškį? Vilniaus lopšelio-darželio „Delfinukas“ vaikams pasisekė, nes vieną dieną  (2023, vasario 14 d.) pas juos į darželį atklydo Kiškis...