Naujienos

2020.05.14

Patarimai, norintiems mažiau švaistyti maistą: pirmiausia – pasitikrinkite, ką turite savo virtuvės spintelėse

Ne paslaptis, kad daug maisto, kurį įsigijame prekybos centruose, galiausiai, tiesiog išmetame. Priežastys gali būti įvairios – blogai apskaičiuojamas maisto produktų poreikis, prastas maisto planavimas ar išvis jo nebuvimas, neatsakingas vartojimas. Maisto sueikvotume daug mažiau, jei stengtumėmės suvartoti ir jo likučius. Tokiu būdu padėtume ne tik aplinkai, bet ir sutaupytume pinigų. Šiandien įvairiais patarimais, kaip sunaudoti maisto likučius, dalijasi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Vaizdo įraše ji atskleidžia, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas – planavimas. Karantinas šiuo atveju mums netgi buvo naudingas, mat reikėjo apsipirkti savaitei ar net ilgiau.
 
„Norintys geriau planuoti savo maistą, turėtų pažiūrėti, ką turime savo spintelėse, o peržiūrėjus jų turinį pagalvoti, ką reikėtų nusipirkti papildomai“, – patarimais dalinsis Vaida Kurpienė.

 

Daugiau naujienų

NACIONALINĖ MAISTO KOKYBĖS SISTEMA (NKP)

NKP – tai Lietuvoje pagaminti produktai, atitinkantys aukštesnius nei įprasta reikalavimus kokybės, gyvūnų ir augalų sveikatos, gyvūnų gerovės ar aplinkosaugos srityse. Plačiau: Nacionalinė...

Kviečia Lietuvos moksleivius registruotis į nemokamą Įdomiąją pamoką „Auginame čia, Lietuvoje!”

    Lietuvos moksleiviai turi unikalią galimybę nemokamai užsiregistruoti į 45 min. trukmės Įdomiąją pamoką „Auginame čia, Lietuvoje!”, kuri vyks balandžio 10 – 12 d. nuotoliniu būdu....

Registracija jau prasidėjo!

 Sužinokite apie tvarumą, maisto tausojimą, ekologinius bei nacionalinės kokybės maisto produktus, sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Registracija į Įdomiąją pamoką ir Viktoriną „Auginame čia,...