Naujienos

2019.10.08

Skanūs ir sveikesni blynai vaikams

Dauguma vaikų labai mėgsta blynus. Vieni tėvai žino vos keletą standartinių blynų receptų, kiti galėtų jais dalintis nesustodami. Deja, dažniausiai mūsų žinomi blynai yra ne pats sveikiausias pasirinkimas, o vaikus palepinti šiuo skanumynu norisi. Todėl dalinamės keliomis sveikesnėmis alternatyvomis. Išbandykite, gal tiek jums, tiek jūsų vaikams labai patiks! Skanaus!

Visi receptai paimti iš mitybos specialistės, dietistės Vaidos Kurpienės tinklaraščio vaikumityba.lt.

Blynai be pieno, kviečių ir kiaušinio

Kiekis 3-4 asmenims. Jei šeimoje yra paauglių – tada visų dalių reikės daugiau.

Blynams reikės:
- 250 gramų avižų miltų.
- Pakuotės minkšto tofu. Tai sojos pieno sūris. Svarbu, kad jis būtų minkštas. Tofu puikiai suriša miltus. Be to, turi idealiai pasisavinamų baltymų ir suteikia sotumo. Rasite visose didelėse parduotuvėse, dažniausiai pieno skyriuose.
- 650 ml avižų pieno.
- Žiupsnelio vanilės.
- Žiupsnelio druskos ir nerafinuoto cukraus.

Šiuos blynus galima kepti ir vaflinėje. Jie puikiai tinka su namine obuolių tyre, keptu obuoliu ar trintomis uogomis. Jeigu pačių blynų norite saldesnių, galite į tešlą įdėti bananą, tarkuotų morkų ar moliūgo.

 

Lietiniai iš speltos miltų

Lietiniams reikės:
- 150 g vandens.
- 50 g pilno grūdo speltos miltų.
- 15 g tapijokos miltų (jie naudojami vietoje kiaušinių).
- 6 g nerafinuoto cukraus arba kito cukraus pakaitalo, išskyrus medų, nes jis netinka kepimui.
- 0,3 g smulkios druskos, geriausia natūralios.
- 5 g šalto spaudimo aliejaus kepimui, geriausiai kokoso.

Lietinių paruošimas:
– Vandenyje ištirpiname cukrų ar jo pakaitalą ir druską.
– Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
– Tuomet įpilame riebalų ir dar kartą išmaišome.
– Kepame keptuvėje, šiek tiek pateptoje kokoso aliejumi.

 

Lietiniai blynai su morkomis

Lietinius įdaryti galima įvairiai. Morkos – sveikas pasirinkimas ir turėtų patikti vaikams.

Blynams su morkomis reikės (4 lietiniams):
- Lietinių iš pilno grūdo speltos miltų.
- 1 poro.
- 250 g. morkų.
- Grietinės.
- Druskos.
- Lydyto sviesto.

Paruošiame įdarą:
– Sutarkuojame morkas ir susmulkiname porą.
– Viską pakepiname lydytame svieste bei pagardiname druska.
– Atvėsiname įdarą ir užpildome juo lietinius.
Galime pateikti su grietine. Venkite saldžių priedų.

 

Lietiniai blynai su špinatais ir varške:

Blynams su špinatais ir varške reikės (7 lietiniams):
- Lietinių iš pilno grūdo speltos miltų.
- 4 didelių saujų špinatų. Gali būti ir šaldyti – tuomet keturių saujų nereikės.
- Trinto muskato riešuto.
- 3 v.š. su kaupu 9 proc. varškės, o dar geriau rikotos sūrio arba naminės varškės.|

Pasiruošiame įdarą:
– Susmulkiname špinatus.
– Visus produktus sumaišome su varške ar naminiu švelniu varškės sūriu.
– Lietinius užpildome įdaru.
Galima pateikti su grietine. Venkite saldžių priedų.

Daugiau naujienų

NACIONALINĖ MAISTO KOKYBĖS SISTEMA (NKP)

NKP – tai Lietuvoje pagaminti produktai, atitinkantys aukštesnius nei įprasta reikalavimus kokybės, gyvūnų ir augalų sveikatos, gyvūnų gerovės ar aplinkosaugos srityse. Plačiau: Nacionalinė...

Kviečia Lietuvos moksleivius registruotis į nemokamą Įdomiąją pamoką „Auginame čia, Lietuvoje!”

    Lietuvos moksleiviai turi unikalią galimybę nemokamai užsiregistruoti į 45 min. trukmės Įdomiąją pamoką „Auginame čia, Lietuvoje!”, kuri vyks balandžio 10 – 12 d. nuotoliniu būdu....

Registracija jau prasidėjo!

 Sužinokite apie tvarumą, maisto tausojimą, ekologinius bei nacionalinės kokybės maisto produktus, sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Registracija į Įdomiąją pamoką ir Viktoriną „Auginame čia,...