Naujienos

2020.05.08

Vartotojai renkasi ekologišką pieną: kuo jis skiriasi nuo įprasto?

Nors vienu populiariausių lietuvių mitybos raciono produktų vis dar išlieka pienas ir jo produktai, dalis žmonių kenčia nuo alergijos ir šių produktų turi atsisakyti. Vis dėlto, ekologiško pieno gamintojai teigia, jog šiandien vis daugiau žmonių renkasi pirkti ekologišką pieną – pasirodo, kad priežastis slypi ypatingose produkto maistinėse savybėse ir polinkyje nesukelti alergijos.

Ekologiškas pienas – toks pats skanus kaip įprastas, tik sveikesnis

Kaip ir visos ekologiškos prekės, taip ir pienas turi išskirtinį išgavimo bei gamybos procesą, kuris užtikrina produkto ekologiškumą – tuo jis skiriasi nuo įprasto pieno.

„Ekologinio pieno gamyba privalo atitikti Europos Sąjungos reglamentais apibrėžtų žalio pieno ir produktų gamybos reikalavimus. Pavyzdžiui, pieną turime išgauti tik iš sertifikuotų ekologinių pieno ūkių, kuriuose draudžiama naudoti netinkamą pašarą ir chemines priemones. Tai būtų antibiotikai, hormonai, pesticidai. Pašarai taip pat privalo būti be genetiškai modifikuotų organizmų“, – pasakoja įmonės, kurios produkcijos gamybos procesai taip pat paremti ES reglamentais, atstovai.

Griežti reikalavimai, išgaunant ekologišką pieną, taikomi ir patiems pieno ūkiams – ten pienas privalo būti surenkamas autonomiškai, nenaudojant robotinių įrengimų, taip pat turi būti prižiūrimas produktų transportavimas.

Nors šie reikalavimai taikomi tam, kad būtų išgaunamas kuo sveikesnis pieno produktas, jie prisideda ir prie bendros ekologinės gerovės.

„Mes tikime, kad ekologiški produktai – laimingo gyvenimo dalis. Gamindami ekologiškus produktus, skatiname švarios, sveikos aplinkos kūrimą. O maistingas, neužterštas maistas, sveika mityba – mūsų sveikatos, darbingumo, laimingo gyvenimo pagrindas“, – įsitikinę pienininkai.

Tinka net ir turintiems alergiją

Daugeliui žmonių pieno produktų tenka atsisakyti dėl jų sukeliamos alergijos. Vis dėlto, ekologiškas produkto išgavimas užtikrina, kad pieną gaminanti karvė nebus šeriama antibiotikų ar hormonų pripildytu maistu. Būtent tai ir mažina alergizuojantį poveikį.

„Gamindami ekologišką pieną privalome užtikrinti, kad jo sudėtinės dalys – ekologiškos, sertifikuotos, patikrintos, produktų gamyba atskirta nuo įprastinės. Dėl šių priežasčių ekologiški produktai maistingesni: juose daugiau natūralių vitaminų, mineralų ir kitų organizmui svarbių medžiagų. Taip pat šie produktai puikiai tinka ir vaikams, alergiškiems žmonėms“, – teigia ekologiško pieno gamintojai.

Kalbėdama apie vartotojų įpročius specialistė tikina, kad pastaraisiais metais itin išaugo ekologiškų prekių paklausa, o labiausiai – pieno.

Atsižvelgiant į besikeičiančius Lietuvos vartotojų įpročius, ateityje tikimasi dar labiau išplėsti ekologiškos produkcijos asortimentą.

Daugiau naujienų

NACIONALINĖ MAISTO KOKYBĖS SISTEMA (NKP)

NKP – tai Lietuvoje pagaminti produktai, atitinkantys aukštesnius nei įprasta reikalavimus kokybės, gyvūnų ir augalų sveikatos, gyvūnų gerovės ar aplinkosaugos srityse. Plačiau: Nacionalinė...

Kviečia Lietuvos moksleivius registruotis į nemokamą Įdomiąją pamoką „Auginame čia, Lietuvoje!”

    Lietuvos moksleiviai turi unikalią galimybę nemokamai užsiregistruoti į 45 min. trukmės Įdomiąją pamoką „Auginame čia, Lietuvoje!”, kuri vyks balandžio 10 – 12 d. nuotoliniu būdu....

Registracija jau prasidėjo!

 Sužinokite apie tvarumą, maisto tausojimą, ekologinius bei nacionalinės kokybės maisto produktus, sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Registracija į Įdomiąją pamoką ir Viktoriną „Auginame čia,...